назад

Лекція-бесіда про виборчі права для учасників бойових дій

25 березня 2019 року, в рамках загальнонаціональної кампанії «Я маю право голосу», яка має на меті підвищити рівень обізнаності виборців щодо виборчих прав, механізм їх реалізації та захисту; виборчих процедур, фахівці Канівського бюро правової допомоги Олена Васильченко та Ірина Танана завітали на засідання спілки учасників АТО, де провели лекцію-бесіду на тему: «Актуальні питання виборчого права» для учасників бойових дій.

Працівники бюро  проінформували присутніх про їх законне виборче право та способи його здійснення .

Детально розповіли, як необхідно діяти у разі, якщо виборець виявив, що він не включений до списку виборців на звичайній виборчій дільниці, на спеціальній виборчій дільниці або закордонній виборчій дільниці.

Також було повідомлено про можливість та порядок зміни виборцю місця голосування (виборчої дільниці) без зміни виборчої адреси, підстави та процедури отримання виборцями можливості голосувати за місцем перебування.  Повідомлено про право на оскарження порушених виборчих прав та способи здійснення його здійснення.

Усі бажаючі отримали буклети інформаційної кампанії «Я маю право голосу» та контакти  Канівського бюро правової допомоги.