назад

Лекція для спеціалістів районних та міських служб у справах дітей

23.02.2017 - seminar 122 лютого в приміщенні комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» Житомирської обласної ради відбувся тренінг для спеціалістів районних та міських служб у справах дітей, працівників центру соціально-психологічної реабілітації дітей за участі фахівців Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області.

У своєму виступі начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Олена Герасименко акцентувала увагу на безоплатній первинній та вторинній правовій допомозі, на яку мають право діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів відповідно до ст.14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу».

«Найвищою цінністю та пріоритетом державної політики мають бути визнані інтереси дитини. Це стосується не лише соціальної сфери – освіти, медичної допомоги, культурного розвитку тощо, але й правового захисту. Сьогоднішні діти – це майбутні високопрофесійні кадри та потужний двигун розвитку нашої держави. І лише спільними зусиллями ми можемо захистити їх права та опікати», – звернулася до працівників районних та міських служб у справах дітей Олена Герасименко.

Фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро активно проводять лекції для опікунів та дітей-сиріт, виїзні прийоми до малозабезпечених родин з метою вирішення проблем та захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які виховуються в сім’ях, що перебувають в складних життєвих обставинах, дітей-переселенців, попередження жорстокого поводження з дітьми в сім’ї та поза сімейним оточенням.