назад

Лекція для учнів 9-10 класів “Безоплатна правова допомога – інструмент захисту прав і свобод людини”

image003 091215В межах проведення заходів до Всеукраїнського тижня права, 9 грудня 2015 року, працівники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги прочитали лекцію для учнів 9-10 класів на тему: “Безоплатна правова допомога – інструмент захисту прав і свобод людини”.

На лекції головні спеціалісти відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Луцького МЦ з надання БВПД у доступній формі розказали дітям про поняття права та обов’язку, про основний закон України, який їх гарантує та регламентує. Лекція пройшла у формі відкритого діалогу, учні задавали питання, які їх турбували, та висловлювали власні думки з приводу тієї чи іншої проблеми.

Спеціалісти розповіли, що таке безоплатна вторинна правова допомога, про категорії громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, а також, яким чином можна скористатись послугами адвоката за державний рахунок. Зазначили, що Луцький МЦ надає безоплатну вторинну правову допомогу, яка полягає у складанні процесуальних документів та представництві інтересів особи в суді за цивільними і адміністративними справами.

Зустріч проведена в дружній обстановці, учні з цікавістю слухали подану інформацію, по її закінченні всі присутні погодилися з важливістю такої допомоги для людини, а також зауважили, що професія адвоката є досить складною та вимагає неабияких зусиль та наполегливого навчання.

image003 091215

image005 091215