назад

Лекція для учнів Івановецької школи

3-119 жовтня 2017 року для учнів Івановецької загальноосвітньої школи проведено лекцію на тему: «Правопорушення неповнолітніх: адміністративна та кримінальна відповідальність».

Про встановлені норми поведінки, яких має дотримуватись громадянин, школярам розповіла головний спеціаліст Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Луцик. Учні також дізнались про дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність, яка передбачена за вчинення правопорушень.

«Досить поширеним серед адміністративних правопорушень є дрібне хуліганство,– зауважила Альона Луцик. – Потрібно пам’ятати, що адміністративне правопорушення – не дрібниця». Під час лекції учні мали змогу розпитати про те, що їх цікавить у правовому полі і, відповідно, отримати відповіді і фахові поради.

Фахівець системи БПД нагадала педагогам та учням, що в разі потреби вони мають змогу звертатись по безоплатну первинну правову допомогу до Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. А відповідні категорії осіб мають право на отримання також безоплатної вторинної правової допомоги.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).