назад

Лекції для умовно засуджених з метою запобігання злочинності та повторному вчиненню правопорушень

26.07.2017 - KVI 5Одним із напрямів роботи центрів правової допомоги у Житомирській області є розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги серед умовно-засуджених та умовно звільнених осіб. За І півріччя 2017 року фахівці центрів та бюро правової допомоги Житомирщини провели понад 62 заходи для осіб, що знаходяться на обліку та є умовно-засудженими у районних секторах із питань пробації у Житомирській області для засуджених з метою запобігання злочинності та повторному вчиненню правопорушень.

12 липня заступник начальника Любарського бюро правової допомоги Наталія Поварчук провела інформаційно-просвітницьку лекцію у Любарському районному секторі з питань пробації у Житомирській області для умовно засуджених і умовно звільнених осіб. Під час лекції фахівець бюро роз`яснила правопорушникам їх права та обов`язки, особливу увагу зосередила на важливості усвідомлення ними правових та соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації. По закінченню лекції заступник начальника бюро правової допомоги надавала особисті консультації особам, що перебувають на обліку.

26.07.2017 - KVI 3

13 липня Андрушівське бюро правової допомоги, забезпечуючи реалізацію підписаного Меморандуму про співпрацю між Бердичівським місцевим центром з надання БВПД та Андрушівським районним сектором пробації у Житомирській області, відкрили дистанційний пункт консультування громадян на базі Андрушівського районного секторому пробації у Житомирській області.

У день відкриття дистанційного пункту консультування за безоплатною правовою допомогою до фахівця бюро звернулося понад 10 громадян, яким було надано кваліфіковану юридичну консультацію.

26.07.2017 - KVI 1

17 липня  фахівці Чуднівського бюро правової допомоги Неля Осаулюк та Інна Циганок провели лекцію для умовно засуджених осіб у Чуднівському районному секторі з питань пробації на тему: «Домашнє насилля, його особливості та види». Також під час заходу осіб, які перебувають на обліку ознайомили з правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень.

17 липня на базі Малинського районного відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питаньвиконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції фахівці Малинського бюро правової допомоги спільно з Малинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели інформаційну лекцію для умовно засуджених неповнолітніх осіб.

Тему розмови присвятили актуальним питанням профілактики скоєння повторних злочинів серед молоді з метою зниження рівня злочинності серед неповнолітніх, а також надання їм необхідних послуг для забезпечення реабілітації та реінтеграції в суспільстві. Також говорили про причини підліткової злочинності, через які молоді люди опиняються на лаві підсудних та шляхи їх подолання, про корисне дозвілля підлітків, які сприяють усуненню причин їхньої кримінальної поведінки.

26.07.2017 - KVI 4
26.07.2017 - KVI 5

Довідково:
Андрушівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.:(04136) 2-10-77
Любарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Чуднівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93
Малинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Малин, вул. Лисенка, 19, тел.:(04133) 9-74-20