назад
02.06.16

Лубенський місцевий центр продовжує консультування населення з питань створення ОСББ.

13318707n

01 червня 2016 року, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Лубенського місцевого центру з надання БВПД Сергій Супрун взяв участь у зборах мешканців багатоквартирного будинку по вул. Кононівська, 64а. Метою проведення зібрання було прийняття рішення щодо створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, для чого запросили в якості експерта представника місцевого центру.

Під час проведення зборів громадянам надано роз’яснення про порядок створення об’єднання, вимоги до установчих документів, зокрема статуту та списку співвласників, порядку підготовки та проведення установчих зборів. Учасникам зборів надано роз’яснення щодо вимог Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань в частині проведення державної реєстрації ОСББ як юридичної особи, перелік необхідних для цього документів та повідомлено про відсутність реєстраційного збору.

«Співвласники житла тепер зрозуміли, що вони є господарями свого будинку – це перша і головна ідея, – наголосив Сергій Супрун. – По-друге, вони самі визначаться, хто його віднині обслуговуватиме. Тобто, ЖЕК, інше підприємство, державне, комунальне або приватне.”