назад
05.11.18

Людей старшого віку навчали, як відстоювати власні права

543654764834652543В рамках реалізації Національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» у Солом’янському районі м. Києва відбувся правоосвітній захід, який був покликаний підвищити правову спроможність людей старшого віку. Організаторами заходу виступили Центр Сім’ї Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації, Четвертий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, юридична клініка «Захист» Національної академії внутрішніх справ та Солом’янська районна організація ветеранів м. Києва.

Так, директор Центру Сім’ї Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації Валерія Савенок розповіла про алгоритми роботи місцевих соціальних служб, успішні практики психологічної та юридичної підтримки вразливих категорій громадян, а також напрямків роботи з населенням Центру сім’ї.

У свою чергу, директор Четвертого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Бреус акцентував увагу людей старшого віку на конституційних правах і пільгах громадян, особливостях укладення договорів дарування та довічного утримання, процедурі отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Тоді ж як курсанти-консультанти юридичної клініки «Захист» навчально-наукового інституту № 1 Національної академії внутрішніх справ охарактеризували особливості доступу до державних електронних сервісів, зокрема Реєстру боржників та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 5443754747

Про важливість активності та правової обізнаності людей старшого віку у відстоюванні власних прав відзначив у своєму виступі голова Ради Солом’янської районної організації ветеранів міста Києва, генерал-лейтенант Парафєйніков Борис Дмитрович.

Наприкінці заходу було прийнято рішення про створення спільного дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги Четвертого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Центру сім’ї на базі Солом’янської районної організації ветеранів м. Києва, який знаходитиметься за адресою вул. Гарматна, 29/31 та працюватиме кожного четвертого четверга місяця з 10:00 до 13:00.