назад

Люди з обмеженими фізичними можливостями реалізували своє право на безоплатну правову допомогу

20170224 135704

24 лютого 2017 року працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги в Міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Працівники Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали роз’яснення та консультації відповідно до компетенції. Громадяни зверталися з питань оформлення субсидій та виплати аліментів.

В подальшому виїзний мобільний консультаційний пункт з правових питань проводитиме прийом громадян 26.05.2017, 25.08.2017, 24.11.2017 з 10:00 до 11:00 за адресою: м. Полтава, вул. Івана Мазепи, 27а.

24 лютого 2017 року з метою підвищення правової обізнаності населення стосовно прав та свобод людини і громадянина, а також надання особам консультаційної підтримки для вирішення проблемних питань, заступник начальника Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко, взяв участь в інформаційному семінарі для осіб із обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на обліку у Машівському районному центрі зайнятості.24.02.2017 seminar mash

Максим Дворовенко розповів присутнім про право осіб з обмеженими можливостями на отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Також керівник бюро зазначив, що відповідно до вимог Кодексу законів про працю України, ця категорія осіб має право на додаткові пільги та привілеї в порівнянні з іншими працівниками, а саме: працевлаштування без випробувального терміну, можливість працювати неповний робочий день, додаткові пільги на отримання відпусток та інші.

По завершенню заходу працював  дистанційний пункт доступудо безоплатної правової допомоги. Цього дня громадяни отримали роз’яснення стосовно безоплатного отримання інвалідного автомобіля від держави, визнання права власності на спадкове майно та інші.

Максим Дворовенко забезпечив присутніх інформаційними матеріалами та буклетами на тему «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник».

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88.

Машівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).