назад

Забезпечуємо якісне виконання функцій фронт-офісу у сфері державної реєстрації громадських формувань

2017 02 28R28 лютого 2017 року у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації відбувся семінар на тему: «Взаємодія органів юстиції та фронт-офісів при реалізації повноважень у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Захід проведено за ініціативи Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області, за участі адміністраторів центрів надання адміністративних послуг Чернівецької області, представників Чернівецької філії Державного підприємства «Національні інформаційні системи».

Також участь у семінарі взяли представники системи безоплатної правової допомоги регіону, а саме: заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Колодченко, начальник відділу правової інформації та консультацій Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталя Чекмак, заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євгенія Петрик.

Під час заходу основну увагу було зосереджено на опрацюванні методичних рекомендацій щодо взаємодії територіальних органів Міністерства юстиції України з центрами надання адміністративних послуг, центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги при проведенні державної реєстрації громадських об’єднань.

Разом з цим, неабияку увагу було приділено практичній роботі щодо використання функцій Єдиного державного реєстру при реєстрації громадських формувань.

Окрім того, учасники заходу обговорили проблемні питання, які виникають під час здійснення фронт-офісами прийому документів та видачі оформлених результатів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Наприкінці семінару учасниками було досягнуто домовленості щодо проведення тематичних заходів спільно суб’єктами державної реєстрації, фронт-офісами та представниками громадських формувань регіону.

Довідково! Задля підвищення якості та доступності надання адміністративних послуг у сфері держаної реєстрації громадських формувань в Чернівецькій області виконання функцій прийняття та видачі документів (як фронт-офіси) забезпечують Чернівецький (м. Чернівці, вул. Університетська, 1), Вижницький (м. Вижниця, вул. Українська, 100Б) та Кельменецький (смт. Кельменці, вул. Довженка, 9) місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Корисна інформація для представників громадських формувань регіону у розділі «Державна реєстрація громадських формувань», що на сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області. Перейти до зазначеного розділу можна тут.