назад
17.11.17

Людям з інвалідністю розповіли про їх право на справедливий суд

mail.legalaid.gov14 та 15 листопада 2017 року, задля підвищення правової спроможності людей з інвалідністю у доступі до правосуддя, в Київському міському палаці ветеранів відбувся навчальний семінар «Право на справедливий суд для осіб з обмеженою можливістю».
Семінар провела Всеукраїнська громадська організація «Правозахисна спілка інвалідів» за підтримки Київського міського Центру соціальної, професійної та трудової реабілітації.

На захід завітали і представники Четвертого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які ознайомили присутніх з положеннями статті 6 Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Відповідно до цієї статті кожен має право на справедливий і публічний розгляд справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов’язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Також фахівці Центру акцентували увагу присутніх на розумні строків розгляду судових справ через призму рішень Європейського суду з прав людини. А саме, говорили про критерії оцінки розумності строків, до яких відносять складність справи, поведінку заявника, поведінку державних органів, значимість справи для заявника.

Крім цього учасники семінару дізналися про механізми реалізації конституційного права на безоплатну професійну правничу допомогу в Україні, зокрема про види правових послуг, які надають центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також спеціалісти Центру озвучили позитивні кейси представництва інтересів громадян у суді.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).