назад

Майбутні вчителі впроваджуватимуть безоплатну правову допомогу на Миколаївщині

Минулої п’ятниці, 12 лютого 2016 року в Миколаєві на вул. Нікольській між вул. Фалєєвська і Декабристів відбувся флеш-моб, в якому прийняли участь близько 20 студентів Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського. Майбутні вчителі історії і правознавства зустрілись з керівництвом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області. Прямо на вулиці, під відкритим небом, перед студентами виступили директор Регіонального центру Валентин Чистий та начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Віктор Сандул.styd nikolskaya

Кожен студент отримав по декілька примірників брошури «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати». Переважна більшість учасників флеш-мобу – це студенти випускних курсів університету – майбутні вчителі і правознавці. Свого часу майже всі вони прибули на навчання до Миколаєва із віддалених міст, селищ та сіл Миколаївської області. А цього року, після закінчення «вишу», молоді вчителі повернуться до своїх громад навчати нове покоління молодих українців основам правових знань. Саме від учасників цього освітнього заходу сільська молодь, їх батьки, дідусі та бабусі, дізнаються про можливості системи безоплатної правової допомоги.

Захід проведено на виконання місії і основного приорітету Регіонального центру з надання БВПД в Миколаївській області на 2016 рік – посилення правової спроможності територіальних громад. Відповідно до цієї місії ми приділяємо першочергову увагу активному правопросвітництву на рівні кожної територіальної громади. Керівництво Регіонального центру щиро вдячне всім майбутнім вчителям-правознавцям, які підтримали цю ініціативу.  Наступна зустріч з викладачами та студентами Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського відбудеться на початку березня 2016 року.