назад

Майбутні юристи презентували напрацювання щодо прав громадян України

333

 

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях нагородив майбутніх юристів Запорізького національного університету за активну участь у конкурсі студентських робіт.

       Молодь спробувала реалізувати власні задуми й ідеї. Студенти створили та представили відеоролики, інформаційні плакати та листівки стосовно прав людини.111     

       Викладачів здивували творчі підходи, методи впровадження задумів, оригінальні подачі й ентузіазм:

       – Подібні конкурси дійсно підвищують рівень правової освіти та свідомості запорізької молоді. Другий курс займався відеороликом «Що робити при обшуку житла?» Знімали навіть на парах. Таке залучення надихає викладачів, – розповіла викладач кафедри конституційного та трудового права Запорізького національного університету Ія Пелех.

       Студенти ЗНУ презентували плакати, які спонукатимуть майже кожного до захисту власних прав. 222

       Доповіді та матеріали академічних груп та окремих студентів порушили нагальні питання сучасного суспільства: пільги та соціальний захист, стан українського законодавства, дорожньо-транспортні пригоди та права водіїв, можливості центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги тощо. Студенти запропонували власні способи вирішення проблем: 

       – За допомогою своєї роботи намагаюся звернути увагу населення до того, що, наприклад, кількість пільгових місць у громадському наземному транспорті не обмежена законодавством держави. Саме тому, думаю, нечіткість закону – це привід для зловживання. Сьогодні порушується право на безоплатний проїзд. Я пропоную техніку масового інформування населення шляхом створення плакатів для зовнішньої реклами, – пояснив студент другого курсу Олександр Федоров.

 3       

       Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Лариса Кожемякіна розповіла студентам про безоплатну вторинну правову допомогу та методи реалізації прав громадян України, про співпрацю центру з університетом і загальну структуру установ системи БПД.


 

DSC05770

       

       Кожна робота відзначена почесними грамотами та подяками. Напрацювання молоді будуть застосовані у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги Запорізької та Донецької областей. 



 

 

За безоплатною правовою допомогою можна звернутися до:

Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

у Запорізькій області:

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя 

– телефон: (061) 224-44-50

у Донецькій області:

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь

– телефон: (099) 768-25-67, (068) 781-16-89

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103