назад

Майбутніх архітекторів інформували про те, як захистити свої законні права, свободи та інтереси

2017 05 25R1Сьогодні, 25 травня 2017 року, фахівці системи безоплатної правової допомоги регіону провели відкриту лекцію для студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

До уваги студентів факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва було представлено тему: «Функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні».

В рамках визначеної теми директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну провів порівняльно-правовий аналіз щодо того, як держава забезпечувала захист прав громадян в Україні до впровадження системи безоплатної правової допомоги, а також розповів про те, як система БПД працює сьогодні.

2017 05 25R2Забезпечення права громадян на захист у кримінальних провадженнях, надання безоплатної правової допомоги з цивільних та адміністративних питань, призначення та практичні аспекти надання такої правової допомоги адвокатами за кошти держави – про все це мали змогу дізнатися студенти під час сьогоднішньої лекції.

З врахуванням правових потреб студентської молоді також було приділено увагу обговоренню питання щодо запровадження безвізового режиму для громадян України. Про те, що зміниться для українців із запровадженням безвізового режиму, як скористатися правом безвізових поїздок до Шенгенської зони та про країни, які незабаром готові приймати громадян України без віз, поінформувала начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Жанна Патєхіна.

2017 05 25R3Важливо, що студенти, а це близько 80 осіб, з цікавістю поставилися до проведеного заходу, активно долучалися до обговорення, а наприкінці лекційного заняття особисто підходили до фахівців системи безоплатної правової допомоги регіону за порадою та консультацією щодо того, як вирішити свої проблемні питання у правовий спосіб.

Довідково! Факультет архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців у галузі будівництва, архітектури та декоративно-прикладного мистецтва за напрямками: «Архітектура та містобудування», «Будівництво та інженерія», «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

Адреса місцезнаходження: місто Чернівці, вулиця Сторожинецька, 101 (корпус університету №8). Телефон деканату: (0 372) 51 06 56.

Детальніша інформація на веб-сайті – www.arhibud.chnu.edu.ua

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: місто Чернівці, вулиця Василя Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(Дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово).