назад

У Шостці розроблять дорожню карту для учасників АТО

ShM 2017 05 25 U Shotsi karta ushasnika ATO 125 травня з метою обговорення захисту прав демобілізованих учасників АТО, які проживають на території Шостки та району, розробки Дорожньої карти для зазначеної категорії працівники Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна провели робочу зустріч з начальником Управління з питань надзвичайних ситуацій Шосткинської міської ради Ольгою Ткаченко.

Під час зустрічі були обговорені питання, які цікавлять учасника АТО після демобілізації або закінченню контракту. Перші кроки після демобілізації, куди звертатися з питань оформлення пільг, отримання путівок, пільг для дітей учасників АТО, які документи треба надавати до установ тощо, саме такі питання обговорювали працівники зазначених установ.

Крім того, Ольга Ткаченко зауважила, що у місцевій програмі соціально-економічного розвитку населення визначені пріоритетні напрямки щодо захисту та підтримки учасників АТО. Зокрема, за рахунок місцевого бюджету учаснику АТО виплачується разова грошова допомога у розмірі 500 гривень, а діти учасників АТО звільняються від сплати за харчування в дошкільних, загальноосвітніх закладах та мають право на пільгові путівки для відпочинку в  місцевих таборах та санаторіях України. Крім того, за рахунок місцевого бюджету воїни АТО можуть безкоштовно навчатися в Шосткинському інституті СумДУ.

ShM 2017 05 25 U Shotsi karta ushasnika ATO 2

Тож, найближчим часом, з метою полегшення воїнам доступу до інформації для отримання пільг, медичної та іншої допомогипрацівниками Шосткинського місцевого центрубудерозроблено буклет «Дорожня карта учасника АТО» з корисною інформацією та контактами, який буде розповсюджуватись серед учасників бойових дій і можливо стане у нагоді кожному пільговику.

Крім того, у Шосткинській міській раді працівники Шосткинського місцевого центру поширили інформацію, плакати, пам’ятки щодо роз’яснень, як не стати жертвою шахраїв; як створити громадську організацію та благодійний фонд; інформаційні матеріали щодо безвізового режиму до країн Європи.

 

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м.Шостка, вул. Горького, 4, тел. (05449)7-30-94,7-28-05.