назад

Виїзне консультування у Грунській об’єднаній територіальній громаді

OkM 17 05 25 GRYN 125 травня заступником начальника відділу правової інформації та консультації Охтирького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Іваном Острихом було здійснено виїзний прийом громадян до с. Грунь Охтирського району. Правова допомога надавалася у приміщенні Грунської сільської ради.

За час прийому звернулося чотири громадянина з такими категоріями питань як: індексація пенсії, отримання соціальної допомоги інваліда, оформлення спадщини, порядок укладення трудового договору тощо.

Іван Острих надав відповіді на всі поставлені запитання, особливо детально зупинився на питаннях щодо працевлаштування. Він роз’яснив громадянину, що при укладення трудового договору особа  зобов’язана подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, документи про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я та інші документи. «Особа, яка вперше шукає роботу і не має трудової книжки, повинен пред’явити документ, підтверджуючий особу, інші документи, що підтверджують  здобуття необхідної освіти», – додав Іван Острих. Він також наголосив, що трудовий договір вважається укладеним і тоді, коли наказ не було видано, але працівника фактично допущено до роботи.

OkM 17 05 25 GRYN 3

Також надано роз’яснення щодо укладення трудового договору між працівником та фізичною особою, остання зобов’язана зареєструвати письмовий договір у державній службі зайнятості за місцем проживання у порядку, визначеному Міністерством праці та соціальної Політики України.

 

Довідково: Охтирський МЦ з надання БВПД: ВУЛ. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.