назад
13.04.17

Майбутніх фахівців кримінально-виконавчої системи познайомили з становленням та розвитком національної системи безоплатної правової допомоги

image 0 02 04 7174e11 квітня 2017 року фахівці Четвертого київського місцевого центру поспілкувалися з курсантами ІV курсу юридичного факультет Інституту кримінально-виконавчої служби та провели для них навчальну лекцію з теми: «Становлення та розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні».

Під час заходу курсантів ознайомили із сутністю соціального призначення держави; функціями, основними завданнями та переліком правових послуг, які надають місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також практикою впровадження правопросвітницьких заходів для підвищення правової спроможності територіальних громад.
Окрім цього, на заході було роз’яснено процедуру звернення за правовою допомогою та категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
Особливу зацікавленість учасників заходу викликала інформація про можливість доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України, зокрема до Реєстру речових прав на нерухоме майно.
Наприкінці заходу, курсантам було презентовано друковані інформаційні матеріали щодо функціонування національної системи безоплатної правової допомоги.

image 0 02 04 4fbaafimage 0 02 04 69937