назад

Майбутнім батькам – про відповідальне батьківство

У межах правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство» фахівчині Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області на базі клінічного пологового будинку провели тематичну зустріч з майбутніми батьками, під час якої розповіли про важливі ініціативи, а також про роботу центрів та бюро правової допомоги.

Майбутні батьки як і інші пересічні громадяни стикаються з низкою юридичних питань. Вирішити їх у зручний спосіб та час можна в центрах та бюро правової допомоги. Про це фахівчиня Регіонального центру Олена Омельченко розповіла майбутнім мамам під час зустрічі в пологовому будинку. Також присутні дізналися, які саме сервіси пропонує система безоплатної правової допомоги, хто може отримати безоплатні юридичні консультації й захист своїх порушених прав у суді.

Юристка Вікторія Цюх ознайомила присутніх з ініціативою Міністерства юстиції «Відповідальне батьківство» й розповіла про послугу «муніципальна няня», а також «податкова знижка на розвиток дитини». Правниця роз’яснила, які для цього потрібні документи, які переваги отримують громадяни, скориставшись цими послугами.

Майбутні батьки отримали контакти центрів та бюро правової допомоги, а також інформаційні буклети системи БПД, у тому числі й в межах проєкту «Я МАЮ ПРАВО!».