назад

Майбутнім соціальним педагогам розповіли про правову культуру та правові знання

IMG 091325 жовтня 2017 року у Криворізькому педагогічному інституті пройшов семінар-тренінг для студентів 1-3 курсів на тему «Практичні методи отримання правової інформації та правової допомоги». Організували та провели захід фахівці Другого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Мета, яку поставили перед собою організатори – озброїти майбутніх педагогів знаннями щодо методів пошуку необхідної правової інформації з різних галузей права та отримання правової допомоги.

Адже більшості учасників семінару ця інформація буде потрібна не лише для особистого користування, а й активно використовуватиметься у їх подальшій роботі, оскільки 45 з 60-ти слухачів семінару – студенти, що здобувають спеціальності соціального педагога, психолога та соціального працівника. А отже, озброєні правовими знаннями, вони зможуть більш ефективно вирішувати проблеми й комплексно допомагати своїм підопічним.

Як зазначив звертаючись до студентів директор Другого криворізького місцевого центру Микола Касьян, сьогодні нема людини, яка б не потребувала інформації щодо захисту своїх прав. Але переважна більшість тих, хто реально цього потребує, не знає, де таку інформацію шукати, як її використовувати і до кого саме звертатись по допомогу в тому чи іншому випадку. «Саме для того, щоб ви знали самі і могли допомогти іншим – дітям та дорослим, з якими будете контактувати – захистити свої права, ми й розпочали серію правопросвітницьких семінарів для студентів педагогічного університету», – підкреслив очільник центру.

Протягом двох академічних годин уважним слухачам, серед яких було й чимало викладачів університету, фахівці розповідали про дієві практичні методи вирішення різноманітних правових проблем та ситуацій, наводячи конкретні приклади з досвіду роботи місцевого центру. Провели докладну презентацію всього спектра діяльності обох місцевих центрів з надання БВПД у Кривому Розі, розповіли про створену мережу точок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги у місті та за його межами. Окремою темою, яка допоможе студентам дізнатись багато корисного, стала інформація про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

На завершення заходу Микола Касьян відповів на всі питання, які виникли у аудиторії. Також слухачі семінару отримали інформаційні буклети щодо вирішення найбільш актуальних сьогодні питань та отримали  невеличке «домашнє завдання» – заділ на наступний семінар, у якому вони будуть не лише слухачами, а й активними учасниками.

Майбутнім педагогам захід дуже сподобався. «Сьогодні і студенти, і викладачі отримали дуже багато важливої інформації, ретельно підібраної і спрямованої саме на нашу цільову аудиторію. Адже наші студенти – майбутні вчителі, психологи й соціальні працівники, які будуть працювати передовсім із соціально вразливою категорією дітей, підлітків та дорослих. І фахівці центру озброїли їх вкрай необхідними, а головне практичними знаннями щодо захисту прав людини у сучасній Україні. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження цього цікавого й корисного діалогу, адже наша співпраця продовжиться», – зазначила заступник декана психолого-педагогічного факультету, кандидат педагогічних наук Іванна Размолодчикова.

Наступного місяця фахівці центру проведуть для студентів педуніверситету черговий правопросвітній семінар-практикум.

Нагадуємо, що Другий криворізький місцевий центр знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг,пр-т Дзержинського, 1А, телефон центру: 097 139 88 57, 0564 74 04 42, 0564 74 09 44. Електронна адреса:  kryvyyrih2.dnipro@legalaid.dp.ua.

За телефоном гарячої лінії цілодобово та безкоштовно можна отримувати безоплатну первинну правову допомогу та дізнатись адреси всіх центрів та бюро системи безоплатної правової допомоги України – 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/11/1{/gallery}