назад

Маньківське БПД: проведення правопросвітницьких заходів

01 грудня 2016 року працівниками Маньківського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в рамках співпраці із службою у справах дітей Маньківської районної державної адміністрації відповідно до меморандуму про спільну діяльність щодо надання безоплатної правової допомоги, проведено семінар для опікунів та піклувальників на тему: «Виконання опікунами та піклувальниками обов’язків в частині забезпечення захисту прав та інтересів підопічних».

У семінарі взяли участь начальник відділу призначення допомог Управління соціального захисту населення Маньківської райдержадміністрації Бацай Н.В., директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Бородієнко Т.В., психолог цього центру Плахтій О.В., опікуни, піклувальники, діти, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників.

Під час семінару обговорювались питання щодо функцій бюро правової допомоги; права на безоплатну первинну правову допомогу; категорій громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та порядку її надання; забезпечення організаційно-правових умов захисту дітей опікунами та піклувальниками, органами опіки та піклування відповідно до вимог чинного законодавства тощо.

Крім того, обговорювались питання аналізу стану утримання, виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ях опікунів та піклувальників протягом 2016 року, призначення та отримання державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, особливостей призначення житлових субсидій сім’ям опікунів та піклувальників, особливостей психології підліткового віку дітей в побудові особистісних стосунків між підопічними і опікунами.

Цього ж дня здійснював роботу дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги при службі у справах дітей Маньківської районної державної адміністрації. Працівниками Маньківського бюро правової допомоги та начальником служби у справах дітей Маньківської районної державної адміністрації Плахтій Т.В. здійснювався прийом громадян в рамках роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги при службі у справах дітей Маньківської районної державної адміністрації. Звернулась одна особа з питанням порядку поділу спільного майна подружжя.

Також, 01.12.2016 працівниками Маньківського бюро правової допомоги проведено тренінг на тему: «Подолання агресії» для учнів 9-10 класів Маньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1. У тренінгу взяли участь 73 учні під час якого обговорювались питання подолання агресії, впливу батьків та соціального середовища на прояви підліткової агресії.