назад

Машівчанам розповіли як вирішити земельні питання

31.08.2018 zustrich mash2

31 серпня 2017 року, у рамках роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги та з метою інформування представників аграрного сектору щодо забезпечення захисту їх прав від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю,  у Машівській районній державній адміністрації працював виїзний мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.

 

Участь у роботі мобільного пункту взяли директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий,  начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко, начальник відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Тетяна Гриценко, голова районної державної адміністрації Юлія Середа, перший заступник голови районної державної адміністрації Віталій Човновий, директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир, начальник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко, представники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств та органи місцевого самоврядування.31.08.2017 zustrich msh1

 «Подібні заходи є важливим кроком не лише для отримання громадянами, аграріями, фахових юридичних консультацій фахівців системи  БВПД та органів юстиції, а й дозволяють налагоджувати ефективні комунікативні зв’язки з органами місцевої влади,  аграріями та  почути з перших вуст  проблемні питання, які виникають з приводу захисту своїх земельних прав» – зазначив Олександр Черчатий під час зустрічі.

Під час спілкування присутні обговорили питання безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, способи захисту прав на земельні ділянки, спадкування нерухомого майна, роботу комісії з розгляду скарг на дії чи бездіяльність державного реєстратора, земельних спорів, які вирішуються в судовому порядку тощо. 31.08.2017 zustrich msh

         У рамках роботи  мобільної точки доступу до системи безоплатної правової допомоги всі бажаючі отримали консультації та роз’яснення. Громадян, в першу чергу, цікавили відповіді на питання відносно порядку розірвання договорів оренди земельних ділянок, стягнення заборгованості з орендної плати та несвоєчасна її виплата, отримання земельного паю у спадок та інші.

Кожен відвідувач мобільної точки доступу отримав інформаційні буклети «Безоплатна правова допомога в Україні», «Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності», «Право власності громадян» та інші.

 Слід зазначити, що фахівцями системи БВПД та органів юстиції області  під час  роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги надаються не лише консультації, а й проводиться широка правопросвітницька робота серед представників громади під час вуличних інформувань. Дані заходи дозволяють  охопити значну кількість громадян та залучити нових клієнтів до бюро правової допомоги.31.08.2017 zustrich msh3

 Нагадуємо, що з моменту початку роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги це шостий виїзд мобільної групи на Полтавщині. Робота мобільного пункту розпочалася з візиту до м. Карлівки 15 серпня.

Додатково повідомляємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).