назад

Медіація у кримінальному провадженні

IMG 602619 травня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин, директор Першого Львівського місцевого центру з надання БВПД Барбара Калюжна та адвокат системи БПД Ольга Потапчук взяли участь у круглому столі на тему “Медіація у кримінальному провадженні”. Обговорення результатів роботи правової дослідницької групи ELSA Lviv проводилось у приміщенні юридичного факультету Львівського національного університету ім. Ів. Франка. У заході також взяли участь: генеральний директор «Європейської правничої компанії», головний редактор часопису «Українське право», адвокат Павло Богуцький, медіатори Львівського центру медіації Анна Лиско та Світлана Ільницька, заступник Голови Апеляційного суду Львівської області Василь Ревер, прокурор Прокуратури Львівської області Данило Антощак, представники незалежної асоціації студентів-правників ELSA Lviv, студенти юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка.

sddsd214

На початку акції, Ігор Микитин закликав всіх молодих людей, що мають диплом бакалавра за спеціальністю “правознавство”, спробувати себе у конкурсі на посади керівників бюро правової допомоги, які найближчим часом відкриються у районах та містах обласного значення на Львівщині. У свою чергу, директор Першого Львівського місцевого центру з надання БВПД Барбара Калюжна підкреслила, що робота у бюро правової допомоги “це неоціненна практика для здобуття досвіду адвоката”.
sdsdd34414

Під час виступу генеральний директор «Європейської правничої компанії» Павло Богуцький підтримав розвиток системи безоплатної правової допомоги, запровадження медіації та сімейних адвокатів, що за його словами, сприятиме юридизації суспільства.
Учасники круглого столу обговорили низку проблем запровадження процедури медіації у кримінальне провадження, а також заслухали доповіді дослідницької групи студентів-правників про завдання та значення медіації у кримінальному процесі.