назад

Механізми захисту прав підлітків визначали фахівці м. Чернівці під час тренінгу

2017 05 31R331 травня – 01 червня 2017 року у приміщенні Чернівецької міської ради відбувся дводенний тренінг «Моніторинг порушень та захист прав підлітків груп ризику», за сприяння Чернівецького благодійного фонду «Нова сім’я» та технічної підтримки Міжнародного фонду «СНІД Фонд Схід-Захід» (AFEW – Україна).

Участь у заході взяли члени Координаційної ради з питань наркополітики і протидії м. Чернівці, працівники соціальних служб, закладів освіти, правоохоронних органів та громадських організацій міста.

Також до участі у тренінгу долучилася начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна.

Під час заходу було представлено презентацію про права людини, моніторинг порушення прав та їх захист, інструкцію та скринінгову анкету для виявлення порушень прав підлітків, а також порядок проведення моніторингу порушення прав таких категорій осіб.

Окрім того, в рамках роботи в парах та загального обговорення, проведено роботу над кейсом порушення прав клієнта з використанням форми заяви до юриста та он-лайн форми реєстрації випадків порушення прав ПГР, виконано практичні вправи «Клієнт та спеціаліст: виявлення порушених прав клієнтів із використанням скринінгової анкети для соціальних та інших працівників.

Також було приділено увагу визначенню альтернативних механізмів захисту прав неповнолітніх, взаємодії та співпраці в рамках партнерської мережі тощо.

Контактна інформація! Чернівецький благодійний фонд «Нова сім’я» знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Комарова, 28-Д. Контактний телефон: (0 372) 4 39 26.