назад

Про права дитини та їх захист розповіли полтавцям під час флеш-мобу

DSC 0003

1 червня, у Міжнародний день захисту дитини, фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  спільно  з працівниками Головного територіального управління юстиції у Полтавській області провели флеш-моб щодо інформування про права дитини та механізми їх захисту.

Під час заходу представники Регіонального центру розповідали полтавцям про структуру та повноваження системи безоплатної правової допомоги Полтавської області, а також – куди їм слід звертатися за отриманням юридичних консультацій, хто має право на отримання такої допомоги та у чому вона полягає.

«Система безоплатної правової допомоги є соціальною програмою Уряду, яка гарантує правовий захист вразливим категоріям населення  як-то ВПО, малозабезпечені особи, інваліди, учасники АТО. Особливого захисту потребують діти  та неповнолітні, тому дана категорія населення також забезпечена правовим захистом з боку держави у вигляді вторинної правової допомоги, яка відповідно до законодавства надається фахівцями системи безоплатної правової допомоги та адвокатами, які співпрацюють з Регіональним та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Така допомога надається дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів у вигляді захисту їх прав у суді, складання документів процесуального характеру» – розповіли полтавцям фахівці  Регіонального центру.DSC 0053

У рамках флеш-мобу жителів міста цікавили питання сімейного, цивільного, трудового  законодавства, проблеми соціального захисту населення.

Захід пройшов у невимушеній, довірливій  атмосфері, де кожен полтавець мав змогу поставити питання представникам системи БВПД та отримати на них фахову правову допомогу. Для фахівців Регіонального центру дуже приємно було чути вдячність громадян за отриману правову допомогу, що є стимулом для подальшої ефективної роботи.

Проведення подібних заходів дає можливість встановити інформаційний та особистісний контакт зі значною кількістю людей, довірливі відносин з громадянами, інформувати про діяльність системи, надавати первинну правову  допомогу, вивчати правові потреби населення. Під час проведення флеш-мобів фахівці Регіонального, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги Полтавської області популяризують систему безоплатної правової допомоги та забезпечують збільшення клієнтів до фахівців центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги. 

Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу полтавці можуть звернувшись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, який  знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Жителі Полтави можуть отримати  безоплатну правову допомогу звернувшись до Першого та  Другого полтавських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2, тел.(0532) 50-27-22.   Перший полтавський місцевий обслуговує Подільський район м. Полтави.Другий полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Європейська 37/40, тел. (0532) 56-02-88. Другий місцевий центр поширює свою діяльність на Шевченківський та Київський райони м. Полтави.