назад
25.05.18

Меморандум з Уповноваженим посилить ефективність захисту прав українців

25.05.2018   memo (4)25 травня укладено Меморандум про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Координаційним центром з надання правової допомоги. Метою співпраці є консолідація зусиль, спрямованих на недопущення порушень прав і свобод людини, зокрема права на безоплатну правову допомогу.

Першим кроком у практичній реалізації Меморандуму Олексій Бонюк запропонував підготовку інформаційних пам’яток для затриманих, які коротко інформують їх про право на захист.

«Ми пропонуємо спільно з Уповноваженим, за підтримки Національної поліції та наших міжнародних партнерів, розповсюджувати ці пам’ятки щодо захисту затриманих осіб у відділках поліції та всюди, де тільки може знадобитися така правова допомога», – зазначив директор Координаційного центру.

25.05.2018   memo (2)

Одним із ключових напрямів співпраці стане моніторинг, аналіз та обмін інформацією щодо стану забезпечення прав і свобод людини в Україні. Крім взаємодії у питаннях захисту прав затриманих, заарештованих та ув’язнених осіб, будуть проводитися спільні заходи щодо більш ефективного інформування громадян про їхні права, надання вичерпних правових консультацій під час виїзних прийомів.

Планується, що співпраця торкнеться захисту прав вразливих осіб, зокрема українців, які постраждали від збройної агресії та окупації частини України.

25.05.2018   memo (3)

На регіональному рівні буде налагоджена співпраця центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представництв офісу Уповноваженого.

«Завдяки цьому Меморандуму ми будемо робити одну справу», – зазначила Людмила Денісова, окреслюючи напрями майбутньої співпраці.

25.05.2018   memo (5)

Під час зустрічі Олексій Бонюк зазначив також, що на базі правових клубів «PRAVOKATOR» однією з активностей запланований розвиток інституту омбудсмена. Тренінги, круглі столи, інші спільні заходи мають сприяти впровадженню європейських практик контролю за дотриманням прав громадян.

25.05.2018   memo (6)


Нагадаємо, правові клуби PRAVOKATOR уже відкриті у Дніпрі, Харкові та Одесі, найближчим часом очікується відкриття ще двох клубів у Львові та Києві.

«PRAVOKATOR» об’єднує фахівців системи безоплатної правової допомоги, адвокатів, суддів, прокурорів, систему юстиції, ІТ-юристів, представників інших правничих професій, стартаперів, місцеву владу та громадянське суспільство, у тому числі неурядові громадські організації.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter