назад

Школярам – про Європейський Союз: у Кам’янці-Подільському для старшокласників провели інфогодину

infogod3     Інформаційну годину для десятикласників НВК №3 м. Кам’янця-Подільського провели фахівчині місцевого центру Анна Кимаківська та Альона Щенсна. Захід під назвою «Європейська Співдружність: події сьогодення», що відбувся 24 травня на базі Кам’янець-Подільської бібліотеки № 2, мав на меті допомогти школярам ліпше зрозуміти важливість об’єднання європейських країн та сприяти формуванню нового європейського світогляду.

     Школярам роз’яснили, що таке Європейська Співдружність, розповіли про мету її створення, принципи функціонування, основні завдання, а також про передумови євроінтеграції, законодавчі документи Європейського Союзу (ЄС) та взаємини між Україною та ЄС.

     Окремо обговорили пріоритети співпраці між Україною та ЄС в різних галузях – енергетики, торгівлі та інвестицій, юстиції та внутрішніх справ. Йшлося також про важливість наближення законодавства України до законодавства Євросоюзу, охорону навколишнього середовища, транспортну сферу, співпрацю у царині науки, технологій та космосу.

infogod4infogod1

     Крім того, юристки Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги пояснили підліткам зміст Угоди про асоціацію України з ЄС.

     Наостанок спільно з учнями проаналізували виконання Україною Угоди про асоціацію, а відтак дійшли висновку, що Україна зможе стати 29-ю країною ЄС, якщо ми над цим наполегливо працюватимемо.

     Принагідно дітям роздали інформаційні листівки, буклети та пам’ятки, які роз’яснюють, як скористатись правом на безоплатну правову допомогу. 

*   *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.