назад
17.11.17

Мережа мобільних та консультаційних пунктів доступу до БПД продовжує розширюватись

01На базі Олександрійської бібліотеки-філії № 10, яка знаходиться в сел. Перемога м. Олександрії, 15 листопада 2017 року, запрацював мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги для соціально-вразливих груп населення.
Під час відкриття мобільного консультаційного пункту Анна Лунга-Лягуша, фахівець Олександрійського центру з надання безоплатної правової допомоги повідомила про діяльність та завдання центру. Також вона детально роз’яснила організаційні моменти роботи мобільного пункту консультування громадян.
Окрім того, вона звернула увагу громадян на те, що нещодавно стартував загальнонаціональний проект «Я маю право», метою якого є підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав.
 
02
 
Прийом громадян провів Валерій Боровський, начальник відділу правової інформації та консультацій Олександрійського місцевого центру.
У перший день роботи до мобільного консультаційного пункту звернулося 10 громадян з питань оформлення та прийняття спадщини, оформлення земельних паїв, соціальних пільг та гарантій у сфері житлово-комунальних послуг тощо.
 
03
 
Узгодивши всі організаційні питання щодо роботи мобільного пункту, фахівці центру правової допомоги домовились з директором Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи Тетяною Троцюк про підписання Меморандуму про співпрацю.
Нагадаємо, що такі ж мобільні пункти діють в УВП УТОС, територіальних центрах з надання соціальних послуг  міста та району, селищах Приютівці, Протопопівці, Н.Празі, Геріпатричному пансіонаті, Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості, міській бібліотеці ім. О.Пушкіна та інших установах.
Під час прийому громадяни отримали інформаційні буклети про систему  БПД, а також буклети з розробленими правовими консультаціями щодо поновлення на роботі, стягнення боргів по заробітній платі, захисту прав дитини, соціальних виплат, земельних відносин тощо.
 
04
 
05
 
Звернутись до Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м.Олександрія, вул. Першотравнева ,18, телефон: (05235)7-04-40.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.