назад

33841588 894586564061558 2669804709744738304 nУ Тернополі розпочинає роботу сервіс  «Безпечне ком’юніті». Цей проект створили для співпраці поліції, системи безоплатної правової допомоги, громади, міської влади та всіх служб, які задіяні для безпеки міста. Онлайн площадка працюватиме у вигляді діалогу між тернополянами, адвокатами та патрульною поліцією. За допомоги сервісу користувачі можуть поставити свої запитання та отримати фахову і водночас доступну відповідь, яку модератори сайту будуть старатись надавати якомога швидше. Адже основна особливість цього сервісу – це те, що відповідь тернополяни зможуть отримувати оперативно, не  ходити в дільниці.

Аби поставити питання знадобиться лише декілька хвилин, сервіс цілком анонімний, потрібно лише вказати свою електронну пошту. «Система безоплатної правової допомоги працює над ефективним та оперативним вирішенням проблем людини. Ці принципи поширяться і на діяльність у сервісі «Безпечне ком’юніті» – зазначила директор Регіонального центру Ірина  Хондогій.

«Ставити запитання поліції онлайн можна на будь-яку тему, – розповіла модератор сервісу Ірина  Білик. – Сервіс дає змогу більше дізнатись про права та обов’язки поліцейських, проінформувати поліцію про небезпечні місця власного району, вулиці чи двору для ефективнішого вирішення проблем». Начальник патрульної поліції Тернополя Богдан  Шевчук,  зазначає, що цей проект створений, бо патрульна поліція міста прагне взаємодіяти з громадою. «Ми хочемо, щоб тернополяни ставали свідомими громадянами, активно долучати до нашого проекту і в загальному не боялися повідомляти свої скарги чи запитання в правоохоронні органи», – кажуть учасники брифінгу.

Зазначимо, що Тернопіль буде першим містом в Україні, де громадяни зможуть офіційно спілкуватися з дільничним та адвокатами приватними повідомленнями. В Тернополі такий сервіс  http://bezpechne.community/ будуть впроваджувати в рамках масштабного безпекового проекту «Офіс безпеки».

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.