назад

Мешканці Острожчини отримали правові консультації

golovna

Правові консультації та роз’яснення у ході роботи мобільного соціального офісу жителям Милятинської та Почапківської сільських радах Острозького району надала головний спеціаліст Рівненського місцевого центру Людмила Таргоній.

Під час свого першого виїзного прийому Людмила допомогла з’ясувати сільським мешканцям нагальні правові питання, що стосувалися прийняття спадщини, розірвання договору оренди, призначення пільгової пенсії, заборгованості за комунальні послуги тощо.

2

Фахівець місцевого центру після завершення прийому громадян обговорила з сільськими головами найактуальніші проблемні звернення місцевих громадян Острожчини та можливі шляхи їх вирішення в законодавчому полі. Окрім того, Людмила Таргоній презентувала методичні рекомендації для допомоги в організації ними роботи у наданні безоплатної первинної правової допомоги, розроблені фахівцями Рівненського місцевого центру.

Довідково. З жовтня 2015 року представники Рівненського місцевого центру з надання БВПД здійснюють виїзні прийоми громадян у складі груп «мобільного соціального офісу» до Рівненського, Здолбунівськго, Гощанського, Костопільського, Острозького та Корецького районів. Участь у них беруть фахівці управління праці та соціального захисту населення місцевих райдержадміністрацій, управління пенсійного фонду, районного центру зайнятості, територіального центру соціального обслуговування. Інформація про дні та години прийому виїзного мобільного соціального офісу, присутність тих чи інших фахівців розміщується напередодні в адміністративних приміщеннях органів місцевого самоврядування за місцем обслуговування.