назад
29.09.16

Мешканці Славутчини зможуть отримати правову допомогу в приміщенні центру надання адміністративних послуг

Цнап     Днями у м. Славуті розпочне свою роботу мобільний пункт консультування від Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Працівники відділу “Славутське бюро правової допомоги” консультуватимуть громадян на базі центру надання адміністративних послуг, який розташований на вул. Миру, 102.

     У середу, 28 вересня, начальник Славутського бюро правової допомоги Любов Китюшко-Шатковська взяла участь у нараді з нагоди відкриття центру надання адміністративних послуг у місті Славуті. У новому приміщенні ЦНАПу, що розташоване на вул. Миру, 102, зібралися представники виконавчого комітету Славутської міської ради, районної державної адміністрації та районної ради, органів надання адміністративних послуг, об’єднаних та сільських територіальних громад району.

     Передусім присутнім розповіли про послуги, які мешканці міста та району зможуть отримати в новоствореному ЦНАПі, а відтак обговорили питання можливої співпраці різних служб задля надання мешканцям Славутчини адміністративних послуг за принципом “єдиного вікна”.

     “З-поміж інших послуг, які стануть доступними для громадян у новому ЦНАПІ, важливо виокремити безоплатну правову допомогу, — зазначила Любов Китюшко-Шатковська. У такий спосіб ми забезпечимо конституційне право громадян. Наразі залишилось лише узгодити з керівництвом ЦНАПу графік чергування працівника бюро”.

    Фахівець бюро правової допомоги, який працюватиме у приміщенні ЦНАПу, надаватиме громадянам юридичні консультації, роз’яснення з правових питань, допомагатиме у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру. Крім того, від соціально незахищених категорій осіб він прийматиме звернення щодо представництва їхніх інтересів в судах, складення документів процесуального характеру.