назад

Мешканців Коритненського будинку для людей похилого віку відвідали фахівці системи безоплатної правової допомоги Вижниччини

2016 12 08 V16 грудня 2016 року Вижницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги організував роботу виїзного консультаційного пункту для людей похилого віку, які мешкають у геріатричному будинку, що в селі Коритне Вижницького району.

Правову інформацію, консультації та роз’яснення, необхідні мешканцям установи для вирішення їхніх правових проблем надавав начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Колодченко.

Зважаючи на те, що мешканці цього закладу – це люди з особливими потребами, яким необхідна стороння допомога та догляд, фахівець місцевого центру проводив консультування громадян безпосередньо в їхніх кімнатах.

Осіб, які звернулися по допомогу до спеціаліста системи безоплатної правової допомоги, переважно цікавили питання щодо врегулювання відносин у сфері спадкового права. Зокрема, встановлених цивільним законодавством черг спадкування, складу спадщини, прав і обов’язків, які не входять до її складу, реалізації права на обов’язкову частку у спадковому майні тощо.

Важливо, що отримати необхідну консультацію мали змогу не лише особи, які проживають у геріатричному будинку, а й персонал цієї установи.

Під час консультування Юрій Колодченко надав відповіді щодо законодавчо встановлених способів врегулювання проблемних питань заявників, а також необхідну контактну та довідкову інформацію про те, куди потрібно звертатись аби не гаючи часу їх вирішити.