назад

Колектив Управління поліції охорони в Житомирській області проінформували про систему БПД

08.12.2016 - leksia ohoronaУ рамках Всеукраїнського тижня права 6 грудня працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирський області спільно з Головним територіальним управлінням юстиції провели зустріч із трудовим колективом Управління поліції охорони в Житомирській області. Основна мета зустрічі – підвищення рівня правової культури громадян, у тому числі ознайомлення з аспектами роботи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На початку заходу начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД Олег Врублевський розповів про етапи розвитку системи БПД, починаючи від прийняття Закону України «Про безоплатну правову допомогу» у 2011 році, закінчуючи створенням місцевих центрів та бюро правової допомоги.

«З 1 вересня 2016 року на Житомирщині запрацювало 19 бюро правової допомоги. Це майже, як швидка медична допомога, де люди, не залежно від їх майнового стану, можуть отримати консультацію з будь-яких правових питань. Таким чином, вирішивши свої проблеми у досудовий спосіб», – відмітив Олег Врублевський.

Також він нагадав присутнім види безоплатної правової допомоги. «Безоплатна первинна правова допомога включає: надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги.

Безоплатна вторинна правова допомога включає: захист; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Суб’єктами надання є центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Бердичеві, Житомирі, Коростені та Новоград-Волинському, а також утворені 1 вересня 2016 року бюро правової допомоги; адвокати, включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу», – розповів Олег Врублевський.