назад

У Сумах держслужбовці дізналися більше про систему БВПД

SuR 2016 12 08 1У рамках проведення «Всеукраїнського тижня права», 8 грудня 2016 року Наталія ПОСТАВСЬКА, начальник  відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області провела лекцію-презентацію на тему:  «Розвиток системи БВПД на Україні та в Сумській області. Захист прав  людини» для державних службовців та працівників Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації.

Наталія ПОСТАВЬКА проінформувала про те, де та як пересічний громадянин може отримати первинну та вторинну правову допомогу, ознайомила учасників заходу зі списком категорій громадян, яким надається адвокат за рахунок держави, показала хронологію розвитку системи безоплатної правової допомоги на Україні та на теренах Сумщини.

SuR 2016 12 08 3 Аудиторії було повідомлено про основні напрямки діяльності Регіонального та  місцевих центрів та їх структурних підрозділів – бюро правової допомоги.

SuR 2016 12 08 4«Існуюча система БПД забезпечила надання сервісів безоплатної правової допомоги для громадян незахищених категорій. Міністр юстиції України Павло ПЕТРЕНКО під час свого виступу на Другій Міжнародній конференції з доступу до безоплатної правової допомоги у системах кримінальної юстиції, що пройшла в Буенос-Айресі у листопаді цього року, назвав український досвід надання безоплатної правової допомоги одним з найкращих на міжнародному рівні», – нагадала Наталія ПОСТАВСЬКА.

 

SuR 2016 12 08 5Наприкінці зустрічі серед  учасників були поширені буклети «Що  таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», візитівки Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області та Сумського місцевого центру з надання БВПД.