назад

Мешканцям Білозерщини надали якісну правову допомогу

14 вересня жителі сіл Широка Балка та Станіслав, що в Білозерському районі, мали змогу отримати юридичні консультації. Для забезпечення доступу населення до якісної безоплатної правової допомоги на території цих населених пунктів запрацювали мобільні групи.

До складу основної робочої групи увійшли директор Регіонального центру з надання БВПД Марина Єлисєєва та начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський, які зустрілись з мешканцями с. Широка Балка в сільській раді.

2

Фахівці з правознавства ознайомили присутніх з роботою оперативного штаба із забезпечення надання правової допомоги власникам земель чи збіжжя та відповіли на чисельні запитання.

3 4

До локального мобільного пункту, де консультували фахівці Білозерського бюро правової допомоги та ГТУЮ під головуванням Марини Єлисєєвої, весь час підходили люди, адже отримати якісну юридичну допомогу, не виїжджаючи за межі свого села, корисно, вигідно та зручно.

5

Цього разу було багато запитань саме з земельного права. Зокрема, хто має право на отримання землі, порядок отримання земельної ділянки та порядок  передачі земельної ділянки у власність іншому громадянину, яка розташована за межами населеного пункту, розірвання договорів оренди земельної ділянки в односторонньому порядку, строк дії мораторію на відчуження земельних ділянок, отримання земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства (ОСГ), вимоги до клопотання про безоплатну передачу земельних ділянок, відведення земельних ділянок учасникам АТО.

6

Також Марина Єлисєєва провела консультування у селі Станіслав.

7 8

Крім земельних питань, людей цікавили тонкощі спадкового права. Насамперед, мова йшла про порядок визнання заповіту спадкодавця недійсним. Правники назвали основні положення та відповіли на питання, чи можна ініціювати визнання заповіту недійсним, якщо особа є спадкоємцем за законом та не згадана в заповіті.

9

По завершенні місцеві жителі висловили надію, що фахівці з правознавства ще не раз приїдуть до них для надання  безоплатних юридичних консультацій.