назад

Мешканцям с. Добрянка Ріпкинського району надано безоплатну правову допомогу та поінформовано про діяльність системи

P512075516 травня 2016 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Данило Павлюк здійснили робочий виїзд до с. Добрянка Ріпкинського району.

Працівниками Чернігівського місцевого центру з надання БВПД було проведено робочу зустріч з головою Добрянської селищної ради Ріпкинського району Сергієм Житником, під час якої було надано інформацію про діяльність Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має на неї право та хто її надає, ознайомлено з порядком подання та розгляду звернень. Результатом робочої зустрічі є домовленість з головою Добрянської селищної ради про співпрацю, організацію роботи виїзного консультаційного пункту та попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Для відвідувачів залишено флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.
По завершенню робочої зустрічі з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для населення, що проживає в сільській місцевості, в приміщенні Добрянської селищної ради було проведено виїзний прийом мешканців Ріпкинського району. За отриманням безоплатної правової допомоги звернулось 5 громадян, яким було надано 6 консультацій з питань соціального забезпечення, житлових і трудових питань, а також з питань щодо прав пацієнта. Відвідувачам роз’яснені: підстави для відмови у виплаті матеріальної допомоги на оздоровлення; порядок та підстави проведення індексації грошових доходів населення у разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, який встановлюється в розмірі 103 відсотка; право пацієнта, який досяг чотирнадцяти років і звернувся за наданням йому медичної допомоги, на вільний вибір лікаря, якщо останній може запропонувати свої послуги; відсутність у органа місцевого самоврядування права заборони і не виплати матеріальної допомоги на оздоровлення працівникам державного навчального закладу; наслідки самовільного будівництва сусідами мансарди на другому поверсі будинку; право працівника прикордонного загону на пенсію за вислугу років. Бажаючі отримали флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.
Також з метою поширення інформації щодо реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу проведено «вуличне» інформування населення. Мешканців с. Добрянка Ріпкинського району ознайомлено з функціонуванням системи безоплатної вторинної правової допомоги та розповсюджено флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.P5120768P5120771