назад

У Менській районній державній адміністрації надали правову допомогу громадянці іншої країни

IMGP241719 травня 2016 року на виконання плану роботи Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на ІІ квартал та з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для населення, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї у Менській районній державній адміністрації працював консультативний пункт.

Про прийом громадян було повідомлено через сторінку центру у Facebook та Інтернет-видання «Менщина». Відвідувачів приймали начальник відділу у справах дітей Менської райдержадміністрації Тамара Песоцька, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Сенченко та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Менського МЦ з надання БВПД Альона Римар.
За допомогою до консультаційного пункту звернулась громадянка Росії, яка переїхала на постійне місце проживання до м. Мена. Питання стосувалось отримання законного права на опіку її неповнолітнім онуком, матер і батька якого було позбавлено батьківських прав. Громадянці було надано консультацію, роз’яснено її права та запропоновано зібрати необхідні документи для можливості отримання безоплатного адвоката, який буде представляти її інтереси у суді.
Для інформації громадянам, які звертаються за допомогою до відділу у справах дітей Менської РДА залишені буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» , а також флаєра з контактами центру.
Нагадуємо, консультування відбулось на умовах підписаного 2 вересня 2015 року Меморандуму про співпрацю зі службою у справах дітей Менської районної державної адміністрації.IMGP2413