назад

Міністр юстиції Павло Петренко у Рівному відвідав центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги

golovna

Сьогодні, 26 квітня, у рамках робочої поїздки на Рівненщину Міністр юстиції України Павло Петренко відвідав Рівненський місцевий та Регіональний центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Разом з Павлом Петренком – заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе, народний депутат України Юрій Вознюк, перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок.

Під час візиту Міністра юстиції до Рівненського місцевого центру звернувся житель Рівного Юрій, у якого виникла проблема з виконанням рішення суду. Працівники місцевого центру пояснили, що у цьому випадку було закінчене виконавче провадження у зв’язку не з неможливістю виконання рішень суду взагалі, а з тим, що був лист направлений не до того органу виконавчої служби. Павло Петренко поцікавився думкою клієнта Рівненського МЦ щодо якості надання правових послуг та почув у відповідь схвальний відгук: «Я цілком задоволений якістю надання послуг Рівненським місцевим центром, до якого я звернувся у вересні минулого року. Працівники центру мене прийняли, вислухали, призначили адвоката, який домігся позитивного результату, представляючи мої інтереси в судах першої інстанції, апеляційному та Вищому спеціалізованому».

2

Інший клієнт Рівненського місцевого центру, пан Володимир, який в центрі саме зустрічався із адвокатом, що надає безоплатну правову допомогу, Віктором Ставровським, розповів Міністру про свою проблему, з якою прийшов. У зв’язку з тим, що командир військової частини, у якій чоловік служить за контрактом, не вказав у документі терміну його (контракту) дії, його в будь-який час можна розірвати. Чоловік цікавиться захистом своїх прав у такому разі.

 1

Міністр юстиції поспілкувався із командами центрів у Рівному про різні питання їх щоденної роботи.

4

Також очільник Мін’юсту з делегацією відвідав нещодавно відкритий Центр надання адміністративних послуг, де під час спілкування з журналістами зазначив: «Сьогодні я ознайомився з роботою Рівненського місцевого та Регіонального центрів з надання БВПД, які працюють в рамках соціального проекту Міністерства юстиції. Проаналізувавши роботу центру, я побачив, що тільки за перші місяці цього року понад двісті громадян отримали кваліфіковану допомогу працівників Рівненського місцевого центру. Це люди, які раніше взагалі не мали права на безоплатну правову допомогу і не мали можливості найняти адвоката».

5

Павло Петренко також анонсував створення в області бюро правової допомоги: «У Рівненській області буде відкрито ще 14 бюро правової допомоги. Фактично в кожному маленькому містечку та районному центрі наші громадяни матимуть можливість отримати консультацію і право на захист. У них будуть працювати молоді юристи, відібрані на відкритому конкурсі, там буде зовсім інша філософія спілкування з громадянами. Міністерство юстиції стає Міністерством справедливості і захисту простих українців, це наше завдання і один з ключових блоків реформ».

Також під час візиту до центру очільник Мін’юсту повідомив про можливість запуску проекту правової допомоги громадянам, який об’єднає зусилля центрів надання безоплатної допомоги та громадських приймалень народних депутатів: «Це буде дуже ефективна співпраця. Пілотний проект ми запустимо в Рівному».

6