назад

image-0-02-05-979b1f6a66ab915e0ac0817ae404d3416da90f9e1005b63ecb65900796da6acd-V

30 серпня у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги у Тернопільській області відбулася робоча зустріч з представниками Івано-Франківського відділення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

У зустрічі взяли участь директор Регіонального центру Ірина Хондогій, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Віталій Сольський і представники моніторингової місії ОБСЄ Марко Кіршбаум (Marco Kirschbaum, Швейцарія) та Лука Коста (Luca Costa, Італія).

Представники місії ОБСЄ розповіли, що основним завданням Івано-Франківського відділення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ є моніторинг ситуації в регіоні з врахуванням впливу воєнних подій на Сході України. Зокрема, підвищений інтерес моніторингова місія приділяє вирішенням соціальних питань внутрішньо-переміщених осіб, а особливо представники зацікавилися правоохоронною і судовою реформами та їх позитивному впливу на захист і дотримання прав, свобод та інтересів жителів області. Цікавилися наслідками антикорупційної політики, яка проводиться в державі останніми роками, напрямками співпраці Регіонального центру з органами адвокатського самоврядування, з міжнародними донорськими організаціями тощо.

Ірина Хондогій розповіла про діяльність установ з надання безоплатної правової допомоги Тернопільщини, підсумувала загальну кількість виданих доручень адвокатам для надання БВПД в розрізі за їх видами та кваліфікаціями злочинів і відмітила активне представництво інтересів громадян працівниками системи безоплатної правової допомоги Тернопілля.

Приділили також увагу питанням гендерного і вікового розподілу надання вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях. Виявили занепокоєння ситуацією з торгівлею людьми на окупованих територіях – Луганській і Донецькій областях. Віталій Сольський повідомив, що Регіональний центр тісно співпрацює з громадськими організаціями, які протидіють торгівлі людьми в Україні.

Наостанок учасники робочої зустрічі відмітили важливість та необхідність подальшої співпраці.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.