назад

«Місто професій»: у Житомирі діти працювали адвокатами та вивчали свої права

Хто захищає порушені права? Як працюють адвокати? Куди звертатись, коли порушують твої права? Про це фахівчині системи безоплатної правової допомоги говорили з дітьми, які завітали у «Місто професій».

У Житомирі «Місто професій» відкрило свої двері вже вшосте. Це масштабний профорієнтаційний проект, який дозволяє дітям спробувати свої сили у різних професіях. Діти після короткого майстер-класу «влаштовувалися на роботу» та знайомились ближче з професією. У паспорті, що також є трудовою книжкою, представник професії робив помітку, що дитина освоїла ту чи іншу спеціальність.
Діти змогли спробувати себе в ролі адвоката, рятувальника, пожежника, кінолога, розвідника, поліцейського, лікаря, перукаря, продавця, банкіра, кухаря, актора тощо.
– Подібні свята це чудова можливість нагадати дітям про їх права, та познайомити з професією адвоката. Адже саме вони стоять на варті захисту прав, – розповіла фахівчиня Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Дар’я Гончарова.


Діти із захопленням відповідали на питання правової вікторини, спробували себе у ролі адвоката і навіть написали «дитячі правила» адвокатської етики.

Під час свята не забули і про батьків. Фахівчині системи БПД розповіли про правопросвітницьку кампанію «Відповідальне батьківство» та надавали юридичні консультації.