назад

Міжнародний науково-практичний симпозіум «Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки» і наукова конференція на тему: «Проблеми формування національної правової системи України та її адаптація до Європейського права»

5В Івано-Франківську, Університет права ім.Короля Данила Галицького продовжує широке відзначення 20-річчя з Дня заснування. Так, сьогодні 05.05.17р., за участю провідних науковців та експертів юридичних навчальних закладів України, інших правових інституцій, відбувається Міжнародний науково-практичний симпозіум «Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки» і наукова конференція на тему: «Проблеми формування національної правової системи України та її адаптація до Європейського права».

В офіційній частині симпозіуму, після привітального слова ректора УКД, д. ю. н. Андрія Луцького взяв участь і виступили Народний депутат України Віктор Кривенко, керівник департаменту ліцензування Міносвіти і науки України, проректор Національного юридичного Університету ім. Я. Мудрого, д. ю. н., професор В’ячеслав Комаров, Спостерігач Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Лука Коста.

Після підписання договорів про співпрацю між Університетом права ім. Короля Данила та іншими правничими ВУЗами, відбулась презентація цікавої дослідницької праці д. і. н., професора ПНУ ім. В. Стефаника Мирослава Волощука «Князь та король Данило Романович. Життя і діяльність, в період з 11.12.1200- весна 1264р.р., інші доповіді та виступи. В другій частині конференції,а саме на дискусійній платформі: «Адаптація національної правової системи до Європейського права», яку провадить і модерує проректор з міжнародних зв’язків УКД Тетяна Рудак, якраз дуже цікавими є виступи друзів і моїх давніх знайомих з кафедри Європейського права Львівського національного університету ім. І. Франка – зав. кафедри, д. ю. н., професора Михайла Микієвича та к. ю. н., доцента кафедри міжнародного права, адвоката Віталія Гутника, науковців-міжнародників Чернівецького національного університету ім. Федьковича, д. ю. н., професора Сергія Меленко, к. ю. н. Ольги Чепель, проректора УКД з наукової частини, к. ю. н. Олександра Острогляда.

Також варто зазначити, що активну участь в дискусії на тему захисту прав людини в контексті міжнародно-правової практики в сучасних реаліях взяли: керівник регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини в області Оксана Устимчук, представник відділу уповноважених Голови Нац. поліції Украіїни з питань дотримання прав людини в області Лілія Зеленко, і автор цих рядків., який представляє Регіональний центр з надання безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській області Мін’юсту України, Заслужений юрист України і один з перших викладачів, експертів та голова ДЕКу Університету права ім. Короля Данила Галицького.


{gallery}pictures/2017.05.05_зустріч{/gallery}