назад

У Рівному затвердили Стратегію регіональної інформаційної кампанії щодо запобігання торгівлі людьми

gol

Днями у приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії  торгівлі людьми щодо активізації роботи у сфері протидії торгівлі людьми у 2017 році.

Участь у заході взяв головний спеціаліст відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання БВПД Олександр Кузик.

1

Під час засідання координаційної ради її учасники презентували та затвердили Стратегію регіональної інформаційної кампанії щодо запобігання торгівлі людьми. Метою зазначеної Стратегії є інформування мешканців області про методи безпечної міграції на працевлаштування, отримання різнопланової допомоги тим, хто постраждав від торгівлі людьми.

«Важливо підвищити рівень обізнаності наших людей в цій сфері, адже із введенням «безвізу» кількість трудових мігрантів збільшиться. Тому перш за все варто орієнтувати кампанію на цільову аудиторію – безробітних, переселенців, випускників освітніх закладів та тих, хто перебуває в складних життєвих обставинах», – зазначила керівник Рівненського центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько.

2

До слова, нині на Рівненщині 6 людей мають статус постраждалих від торгівлі людьми. В області діє відповідна Програма, де передбачені відповідні заходи.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).