назад

На Львівщині запрацював перший Пул адвокатів – сімейників

Pul simeynykiv10 травня 2017 року відбулось перше офіційне засідання пулу «адвокатів – сімейників», який сформований за ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Засідання «адвокатів – сімейників» відбулось в Другому львівському місцевому центрі з надання БВПД. Метою створення пулу з одного боку є спроба об’єднання адвокатів за їх професійними напрямками роботи, а з іншого – залучення їх як фахівців-практиків для навчання працівників системи безоплатної вторинної правової допомоги.

До складу локальної адвокатської групи ввійшли одні з найактивніших адвокатів, які співпрацюють з центрами безоплатної правової допомоги а Львівщині, а саме: Роман Мельник, Вікторія Семко, Віталій Веремчук, Оксана Ощипок, Олег Семочко та Андрій Яцишин.

На своєму першому засіданні «адвокати – сімейники» розглянули деякі організаційні питання своєї подальшої роботи, а також питання, які заздалегідь були підготовлені для обговорення в групі.

Так, координатор пулу Роман Мельник запропонував до обговорення тему: Розірвання шлюбу та визнання його недійсним, Вікторія Семко зробила презентацію про позбавлення батьківських прав та розповіла власну судову практику з цих питань.

Pul simeynykiv 2

У свою чергу Віталій Веремчук окреслив проблематику взаємних прав та обов’язків в сім’ї.

Відбулось жваве обговорення презентації про позбавлення батьківських прав, в ході якого виникла ідея підготовки наступного засідання щодо проблематики інституту представництва дітей в судах та інших органах виконавчої влади, за яке взялась адвокат Оксана Ощипок.

Варто зазначити, що адвокати підтримали пропозицію Ореста Шота щодо участі у загальній акції, присвяченій Дню захисту дитини (1 червня), а також проведення 16 червня представниками пулу «адвокатів – сімейників» навчального семінару для працівників місцевих центрів, які надають заявникам консультації та інформацію правового характеру, а також представляють інтереси клієнтів у судах.

Нагадаємо, що це перший з трьох запланованих пулів, які формуються з середовища адвокатів, які мають укладені контракти з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області або місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Координаторами пулу «адвокатів – сімейників» є адвокат Роман Мельник: контактний номер: 067-906-30-26, e-mail: melnyk_rs@ukr.net та Орест Шот, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області: конт.тел. (032)236-71-73, моб.тел.(063)3356405, e-mail: o_shot@i.ua, office.lviv@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).