назад

Міжрегіональний семінар в рамках реалізації проекту «Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав уразливих груп засуджених в Україні»

11 червня 2016 року у м. Миколаєві відбувся міжрегіональний семінар в рамках реалізації проекту «Посилення ролі громадянського суспільства у захисті прав уразливих груп засуджених в Україні», що реалізується Міжнародною некомерційною організацією Об’єднання «Міжнародна тюремна реформа», організаторами заходу Олегом Махлаєм, членом правління Всеукраїнського центру правової допомоги «Громадський захисник», Іриною Яковець, д.ю.н., с.н.с.,4 провідним науковим співробітником сектору дослідження проблем кримінально-виконавчого законодавства НДІ вивчення проблем злочинності ім. академіка В.В.Сташиса НАПрН України, проведено презентацію «Проекту нової редакції Концепції соціальної адаптації осіб, які відбували покарання у виді позбавлення волі на певний строк та План заходів з її реалізації на 2016 – 2020 роки.

2Участь у семінарі взяли директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина Єлисєєва, фахівці управлінь ДПтС України, працівники міжрайонних відділів кримінально-виконавчих інспекцій областей, представники обласних прокуратур, Головних управлінь національної поліції, Головних територіальних управлінь Державної міграційної служби України, а також працівники обласних структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, які представляли Миколаївську і Херсонську області.

3 5 6

Під час заходу учасниками обговорені основні проблеми у процесі ресоціалізації засуджених та звільнених з місць позбавлення волі. Особливу увагу учасники приділили проблемам паспортизації та оформленню усіх інших обов’язкових документів засуджених, а також надання їм соціально-правового супроводу після звільнення. Учасникам семінару представлено перспективи функціонування служби пробації в Україні, а також ознайомлено з прикладами міжнародної практики з питань виправлення та ресоціалізації засуджених.

9 7 8