назад

Міжвідомча зустріч із захисту біженців

img 20151008 162958    08 жовтня 2015 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василь Попадинець та начальник відділу організації надання БВПД Лариса Фучко взяли участь у міжвідомчій зустрічі з захисту біженців у контексті реалізації Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб.

   З вітальним словом до учасників заходу звернулись Лідія Кузьменко, представник МОМ в Україні та Дмитро Плечко, радник з правових питань УВКБ ООН.

    У заході також взяли участь представники: Державної прикордонної служби України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Головного управління Державної міграційної служби в Закарпатській області, МФ «NEEKa», Чопського та Мукачівського прикордонних загонів, судді Мукачівського та Ужгородського міськрайонних судів, юристи МОМ і виконавчого партнера УВКБ ООН ВБФ «Право на захист» у Чернігівській та Волинській областях і м. Львова.p1010875

    Метою зустрічі було ознайомлення учасників з реалізацією проекту «Пілотна ініціатива моніторингу Реадмісії в Україні і Пакистані», обговорення основних труднощів та змін у Закарпатській області.

    У ході розгляду питання надання безоплатної вторинної правової допомоги особам затриманим у місцях тимчасового тримання Державної прикордонної служби України та шукачам захисту у справах щодо визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, було висвітлено практичні труднощі, які виникають під час надання правової допомоги, зокрема залучення перекладача.

    Серед інших питань, які піднімались учасниками — доступ до процедури надання захисту в Україні, ідентифікація потреб в міжнародному захисті осіб та огляд судової практики щодо примусового видворення іноземців та осіб без громадянства.