назад

Мобільна точка доступу Рокитнянського району

    18 січня 2018 року на виконання спільного наказу Головного територіального управління юстиції у Київській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області у Рокитнянському районі Київської області проведено роботу МОБІЛЬНОЇ ТОЧКИ ДОСТУПУ у с. Ольшаниця, с. Бушеве за участю: за участю: першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Київській області – Круця Андрія Олексійовича; заступника начальника Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти – Бабенко Ольги Михайлівни, начальника Рокитнянського районного відділу ДВС ГТУЮ у Київській області -Красуцької Наталіі Василівни, начальника Рокитнянського відділу ДРАЦС ГТУЮ у Київській області – Дідик Олени Миколаївни, начальника відділу з питань прийому та звернень за призначенням соціальних допомог і компенсацій управління соціального захисту населення Рокитнянської РДА, начальника відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Білоцерківського місцевого центру – Мартосіча Анатолія Вікторовича, директора Білоцерківського місцевого центру – Сірик Оксани Сергіївни .

    До мобільної точки доступу звернулось 13 осіб з наступних питань: з питань соціального забезпечення (4), виконання судових рішень (3), сімейного права (1), земельного права (1), спадкового права (1), іншого цивільного права (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Найпоширеніші питання:

  • порядок оформлення субсидії;
  • порядок отримання коштів за рішенням суду (перерахунок пенсії);
  • порядок позбавлення батьківських прав, встановлення факту смерті в судовому порядку.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

    Мешканцям села були поінформовані про проект «Я МАЮ ПРАВО» та отримали інформаційні роз’яснення з питань порядку безоплатної передачі земельних ділянок, як зареєструвати право власності на земельну ділянку, порядок укладення та розірвання договорів оренди земельної ділянки. Всі бажаючі мали можливість отримати роздаткові матеріали, зокрема буклети за темами проекту «Я МАЮ ПРАВО».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Крім того, 18.01.2017 р. в с. Ольшаниця в Ольшаницькому психоневрологічному диспансері відбулась робоча зустріч з директором Рисаком Валерієм Григоровичем та працівниками закладу. Колеги обговорили питання порядку подальшої співпраці, з метою надання безоплатної правової допомоги утриманцям інтернату. Надано консультації з питання призначення/заміни опікуна та притягнення до відповідальності опікуна, який не виконує належним чином покладені на нього зобов’язання.