назад

Мобільна точка доступу в Білоцерківському районі

    6 лютого 2018 року, на виконання спільного наказу Головного територіального управління юстиції у Київській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, в Білоцерківському районі Київської області проведено роботу мобільної точки доступу в приміщенні Білоцерківської районної державної адміністрації.

    Участь у її роботі прийняли: начальник міськрайонного відділу ДРАЦС Савченко О.П., начальник Білоцерківського районного відділу ДВС ГТУЮ у Київській області Юрченко С.Ю., завідуюча Білоцерківською районною державною нотаріальною конторою Карпусь І.О., директор Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сірик О.С., начальник відділу правової інформації та консультацій Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вдовика О. М., провідний спеціаліст юридичного відділу апарату Білоцерківської РДА Бесараб О.М., заступник начальника Білоцерківського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Білоцерківського ОУПФУ Якубенко Н.П., головний спеціаліст фінансово-економічного відділу об’єднаного управління ПФУ Київської області Кізілова Н.В., завідуюча сектором нагляду за призначенням (перерахуванням) та виплатою пенсій Валінчук В.М.

    Під час роботи мобільної точки в Білоцерківській РДА, в рамках робочої зустрічі колеги мали можливість обмінятися досвідом роботи та обговорити питання щодо порядку стягнення аліментів та їх розміру, укладення шлюбу у скорочені строки «реєстрація шлюбу за 24 години», отримання свідоцтва про народження та реєстрація місця проживання в пологових будинках, користування електронними сервісами у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, порядку набуття права власності на земельну ділянку та вчинення нотаріальних дій, порядку виходу на пенсію та її перерахунку.

    Того ж дня проведено роботу мобільної точки доступу в приміщенні сільської ради с. Томилівка Білоцерківського району, за участі начальника міськрайонного відділу ДРАЦС Савченко О.П., начальника Білоцерківського районного відділу ДВС ГТУЮ у Київській області Юрченко С.Ю., завідуючої Білоцерківською районною державною нотаріальною конторою Карпусь І.О., директора Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сірик О.С., начальника відділу правопросвітництва Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мартосіча А.В.

    До мобільної точки доступу за правовою допомого звернулось 14 осіб з наступних питань: сімейного права (4), соціального забезпечення (4), спадкового права (2), договірного права (2) земельного права (1), адміністративного права (1).
Найпоширеніші питання:

  • порядок отримання статусу багатодітної родини, пільги дітей багатодітної родини;
  • порядок перерахунку пенсії;
  • порядок спадкування земельних паїв.

    Присутні під час прийому громадяни були поінформовані про роботу у завдання проекту «Я МАЮ ПРАВО», отримали інформаційні роз’яснення з питань порядку безоплатної передачі земельних ділянок, як зареєструвати право власності на земельну ділянку, порядок укладення та розірвання договорів оренди земельної ділянки. Всі бажаючі мали можливість отримати друковані матеріали, зокрема буклети за темами проекту «Я МАЮ ПРАВО».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Окрім цього, відповідно до графіку надання адресної безоплатної правової допомоги соціально незахищеним верствам населення, складом учасників мобільної точки відвідано Білоцерківський дитячий будинок – інтернат, проведено інформаційну бесіду з працівниками закладу та погоджено шляхи подальшої співпраці з метою отримання підопічними інтернату правової допомоги.