назад

Мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги продовжують свою роботу

05.04.2019 робота мобільної точки 2

  Цього разу, 5 квітня, така мобільна точка працювала у приміщенні Лелюхівської сільської ради Новосанжарського району. Основною тематикою заходу була протидія аграрному рейдерству. Консультували громадян фахівці Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, спільно із начальником Новосанжарського бюро правової допомоги Андрієм Чернухою. До заходу також долучився начальник Новосанжарського районного відділу державної виконавчої служби Олександр Гаврищук.

  До Лелюхівської сільської ради завітали аграрії та землевласники з метою отримання роз’яснень у сфері земельних відносин.

  На початку заходу заступниця начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальниця Управління державної реєстрації Людмила Григор’єва розповіла присутнім про діяльність Антирейдерського штабу, та про порядок скасування незаконних дій державних реєстраторів, а також навела приклади найбільш поширених правопорушень у сфері державної реєстрації договорів оренди землі.05.04.2019 робота мобільної точки 3

  Начальник Новосанжарського бюро правової допомоги Андрій Чернуха розповів про приклади звернень громадян до Новосанжарського бюро правової допомоги із земельних питань, та роз’яснив порядок їх вирішення. Також Андрій Чернуха застеріг присутніх від бездумного підписання договорів оренди землі.

«Минулого року до бюро зверталося кілька громадян, які, не розуміючи можливих наслідків, підписали порожні бланки договорів оренди, що дозволило орендарям здійснювати різні махінації із земельними ділянками, зокрема укладати договори на тривалі строки, занижувати розмір орендної плати, значно обмежувати права орендодавця, та інші. Тому при укладенні договору оренди землі потрібно досконало вивчити його умови, та в жодному разі не підписувати порожні папери», – додав він.

  Наприкінці заходу проведено консультування громадян, серед бажаючих були і аграрії, яких у незаконний спосіб позбавили права власності та права постійного користування земельними ділянки. Ці громадяни стануть клієнтами Антирейдерського штабу та отримають кваліфіковану допомогу у вирішенні їхніх проблем.

  Нагадуємо, що послугами системи безоплатної правової допомоги можна скористатися у Новосанжарському бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт. Нові Санжари, пл. Перемоги, 11 та працює щодня з 9:00 до 18:00, крім вихідних днів.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.