назад

Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи працював на Костопільщині

gol

Сьогодні, 9 вересня, за участю фахівців Рівненського місцевого центру з надання БВПД та Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся виїзд мобільного консультаційного пункту соціальної роботи у Костопільську територіальну громаду.

Однією із основних функцій такого заходу було проведення інформаційно-просвітницької роботи серед учнівської молоді у загальноосвітніх школах I-III ступеня сіл Злазне та Головин Костопільського району. 

Першочергово фахівець місцевого центру Ольга Мазурець поінформувала учнів про роботу новоствореного Костопільського бюро правової допомоги, до якого із 1 вересня може звернутися кожен, хто потребує безоплатної юридичної консультації, та отримати роз’яснення у наданні адвоката за рахунок держави соціально незахищеним категоріям громадян для представництва інтересів у суді.

3

Далі керівник бюро Ілля Кравчук провів для старшокласників два правові уроки, під час яких учні отримали цінний багаж знань стосовно кримінальної і адміністративної відповідальності неповнолітніх та про їхні права. У ході тематичного заходу сільська молодь одноголосно погодилась із тим, що для того, аби уникнути правопорушень, необхідно виховувати риси відповідальності за свої вчинки, а правова обізнаність допоможе у подальшому дорослому житті ефективно реалізовувати свої громадянські права та обов’язки.

1

Окрім того, начальник  Костопільського бюро під час роботи мобільного консультаційного пункту соціальної роботи обговорив із директорами загальноосвітніх шкіл сіл Злазне та Головин питання подальшої взаємодії в організації правопросвітницьких заходів та надав інформаційний матеріал про роботу та послуги Бюро.

2

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.