назад

Мобільний пункт консультування на базі госпіталю ветеранів війни продовжує свою роботу

160524 11Для осіб, які проходять лікування в госпіталі у м. Шостці – учасникам бойових дій та інвалідам війни працівники Шосткинського місцевого центру надали роз’яснення з правових питань та розповіли про систему безоплатної правової допомоги

Одним із основних напрямків діяльності Шосткинського місцевого центру з надання БВПД є організація роботи мобільних пунктів консультування для соціально вразливих категорій громадян.

Метою організації роботи мобільного пункту на базі Обласного клінічного госпіталю ветеранів війни є забезпечення доступу інвалідів війни, учасників бойових дій, у тому числі учасників АТО до безоплатної правової допомоги та сприяння у найшвидшому вирішенні їхніх правових питань. Саме тому  працівники Шосткинського місцевого центру  – заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Наталія Олійник та інтегратор Ольга Правосуд кожного кварталу проводять черговий прийом для пацієнтів госпіталю.

 Перед початком консультування інтегратор ознайомила присутніх з системою безоплатної правової допомоги та діяльністю місцевого центру. Під час консультування надані консультації 7 особам з питань щодо порядку перерахування пенсій, процедури складання заповіту, умови договору довічного утримання тощо.

160524 12

 Одну жінку – інваліда 2 групи цікавило питання необхідності змін документів щодо перейменування вулиць. Наталією Олійник було надане роз’яснення, що у зв’язку з перейменуванням вулиць не потрібно міняти або змінювати правовстановлюючі документи такі, як свідоцтва про права власності та спадщини, а також договори купівлі-продажу. У той же час, в разі вчинення будь-яких нотаріальних дій з нерухомим майном (продаж, дарування, оренда, успадкування) буде потрібна копія рішення міськвиконкому про перейменування об’єктів топоніміки. За нею можна буде звернутися або до міськвиконкому або в центр надання адміністративних послуг.