назад

Мобільний пункт консультування працював у Турійському районі

Turijsk 15.05 2Мешканців та посадових осіб органів місцевого самоврядування сіл Селець та Ружин, а також працівників фермерського господарства ФГ «Перлина Турії» поінформували про зміст та ключові завдання загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», а також надали роз’яснення у сфері антирейдерського законодавства.

Робоча група у складі представників Турійського бюро правової допомоги та ГТУЮ у Волинській області, у рамках роботи мобільної точки доступу до правової допомоги, 15 травня 2018 року здійснила виїзд до вказаних населених пунктів Турійського району.

Turijsk 15.05 1

Під час зустрічі присутніх поінформували про функціонування обласного оперативного штабу із забезпечення прав і свобод землевласників та землекористувачів і їх майнових прав на посіви, який покликаний швидко і ефективно реагувати на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна аграріїв. Надали інформацію щодо укладення договорів оренди земельних ділянок та реєстрації речових прав, а також проконсультували стосовно порядку приватизації земельних ділянок та норм безоплатної передачі їх у власність, оформлення спадщини на земельні наділи.

Turijsk 15.05 3

Громадянам також надано роз’яснення стосовно порядку оскарження рішень, дій або бездіяльності державного реєстратора у сфері державної реєстрації прав, поінформовано про роботу системи безоплатної правової допомоги.

У приміщеннях органів місцевого самоврядування розміщено інформацією про систему БПД та матеріали правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».

Нагадуємо, що Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23, тел. (03363) 2-23-86 (пн-пт з 9:00 до 18:00).