назад

Правопросвітницький захід для дітей з вадами слуху

IMG 6299Вихованців Володимир-Волинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з вадами слуху поінформували про їхні права, безоплатну правову допомогу та правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».

З огляду на специфіку аудиторії, представники Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД увагу дітей акцентували на захисті їхніх прав, як у стінах школи-інтернату, так і при подальшому працевлаштуванні. Вихованцям навчального закладу наголосили, що у випадку порушення їх прав, вони можуть звертатися не тільки до батьків, учителів, поліції чи державних органів опіки та піклування, а й до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Колектив школи-інтернату поінформували про правові наслідки порушення правил безпеки та охорони праці в навчальних закладах. Увагу присутніх акцентували на тому, що працівники та учні мають бути поінформовані та проінструктовані щодо дій у разі виникнення аварійних ситуацій.

IMG 6298

Також було обговорено питання залучення сурдопедагогів під час проведення правопросвітницьких заходів для вихованців закладу та окреслено шляхи подальшої співпраці.

Учасники заходу отримали інформаційні матеріали правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та брошури з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Нагадуємо, що Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11. E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua